escape - Daniel Danger

escape - Daniel Danger

ollymoss:

Hello!

My good friend Daniel Danger and I have spotted Batman in a couple of weird places this week. What is up with that? I’ve heard he might show up at SDCC. We’ll be there, looking out for him.

(via tinymediaempire)

Coney Island - Daniel Danger

QueensDaniel Danger

Daniel Danger is an illustrator and print-maker working out of New England. The son of an middle school art teacher married to a professional potter, Daniel was never going to be a mathematician or claims adjuster for a top rated insurance agency. Amidst old houses dead from the fallout of urban sprawl, railway bridges asleep from neglect, and trees that engulf everything; his work attempts to remind you of something you may have said to someone, or something someone may have said to you; back in that time period that’s just too far away to remember clearly, but not so long ago you forgot about it completely. His memories and many of his friends are simply ghosts now, shaking him awake with mistimed alarm clocks and the sounds of a television from across the house. Documentation is key to get through the day. Things are always changing and its easy to lose yourself.

Side note: this guy is really fucking talented.

werk1975:

Windows, Florence, 1934, Haller Frigyes

werk1975:

Windows, Florence, 1934, Haller Frigyes

(Source: secretcinema1, via wayofthesamvrai)

Gipsoteca Canoviana in Possagno, Italy - Carlo Scarpa

Photographs via archisquare

Tenerife Espacio de las Artes in Santa Cruz de Tenerife, Spain - Herzog & de Meuron

From the very beginning of the design process we operated with courtyards, also because we wanted to connect the new TEA typologically with its existing neighbor building, the Antiguo Hospital Civil which has recently been transformed into the Museo de la Naturaleza y el Hombre. However, it took a while before we understood that all different activities and functions of the TEA should be assembled under one continuous roof structure rather than break down into individual wings. This is also one of the reasons why the elongated courtyards do not appear like embraced exterior spaces but rather like interior spaces that are being left open. The spatial interplay between inside and outside integrates rather than separates the very diverse urban landscapes which are so fascinating in Santa Cruz. The new cultural centre is therefore not only a place of encounter for people but also a place of intersection for the landscape of the contemporary city, the old city with its skyline along the Barranco and the archaic topography of the Barranco itself.

Photographs by Iwan Baan via Archdaily

Parrish Art Museum in Water Mill, Long Island - Herzog & de Meuron

The museum board’s decision was clear, the new Parrish Museum was not to take the form of an extension of the existing building of 1897, but was to be designed as a new complex on a new and undeveloped site. This seemed to make the task all the more interesting for us, because it meant we could operate freely without having to take any existing structures into account. On the other hand, it is often the case that having to respect an existing structure actually sets the starting point for an architectural design. In this regard, the freedom of building from scratch is often a real challenge, rather than a constraint, for architects. Horror vacui – what is to be done with so much freedom? Now, although the undeveloped site on the outskirts of Southampton does offer just that kind of freedom, the more intensely we studied the history and collection of the Parrish Museum, the more strongly we tended towards the idea of a small-scale pavilion complex. Other architectural typologies soon began to look less promising. 

Photographs by Matthu Placek via Archdaily

Hinge House in Toronto, Ontario - Williamson Chong

Hinge House is defined by a 65’ long opaque library wall that serves as a sectional “hinge” by which the public and private programmatic elements of the house are connected. The library wall and primary circulation route into the house follow the slope of the landscape descending towards the ravine. The resulting scissor-like section presents a compact front façade that trifurcates into distinct volumes and windows on the back-side of the house facing the ravine.

The dining room and kitchen are located on the lowest levels while the living room is perched on top. In between these volumes are the interstitial areas constituting the library, study, studio, guest bedrooms and master bedroom. A conversation nook sits below the atrium surrounded by centrifugal stairs with a skylight above.

The house is located on a prominent corner site overlooking a ravine in downtown Toronto. Given the predominance of vehicular traffic and incumbent noise of the site, the house presents a protective, introverted face to the street and an open, extroverted face to the ravine.

House in Frogs Hollow in Grey Highlands, Ontario - Williamson Chong 

The House in Frogs Hollow is a country retreat located on a long slope of the Niagara Escarpment overlooking Georgian Bay. The property is a collection of eroded clay hills and protected watershed zones blanketed with a dense field of hawthorn and native grasses. It is not picturesque, but tough and rather impenetrable.

The clients, who gather at the property throughout the year, are avid cyclists who spent months on the 100 acre property prior to construction cutting in discreet mountain biking trails and learning the paths of the horses and snowmobiles as they emerge from the community over the seasons. Because of their connection to the landscape, a primary site strategy was to resist the inclination to build on the top of the hills where one could survey the property in its entirety and instead carve out a building area at the base of the hillside.

M+ in Kowloon, Hong Kong - Snøhetta

M+ (Museum+) is a new center for visual culture in Hong Kong, located in the new West Kowloon Cultural District. Snøhetta’s design makes M+ a new transpositional art platform. The + highlights the ambitious relationship between art content, the public, museum building, and context.

The current state of anticipated relationships between museums and society demands rethinking. The design of art museums is dominated by the idea that people portray the highest risk to any type of collection. This prevents the introduction of integrated approaches and leaves museums “passive” according to the latest sociological discoveries of human behavior. Performative aspects of space and time relationships are vulnerable qualities and they may be deteriorated by formal architectural approaches driven by personal aesthetic preferences. The M+ concept seeks to give a clear and recognizable form, yet adaptable to the changing demands of society and the arts.

Karmøy Fishing Museum in Karmøy, Norway - Snøhetta

Cantilevering slightly over the North Sea horizon where it leaves the ground, it feels as if a container has been dropped informally upon the site, when visiting the Karmøy Fishing Museum.

Eggum Tourist Route in Lofoten, Norway - Snøhetta

The Eggum Tourist route is one of 18 National Norwegian Tourist Routes, commissioned and managed by the Public Roads Administration to allow travelers to enjoy the countryside’s spectacular vistas with amenities such as service buildings, hiking trails and public art. The Eggum project consists of a service building within an amphitheatre, a hiking trail, car park and stairs built in gabion walls.

T
he terrain determined the location of areas for camper vans, car parking and the building, all sited in an excavated hill. The car park was designed so that every parked vehicle will have a view of the sea.  Gabion walls were used to define the car park and to create a unifying effect for the designed spaces. The construction materials used in the project were largely local to the site. All gabions were filled with stone from the  site excavation, and the building’s wooden walls were built from driftlogs found on the nearby beach. The emphasis has been on using rough, natural materials with consistent detailing.

Proposed Pottery Museum in Goheun, South Korea - PWFERRETTO

Genius Loci The starting point for the new DONGBONG Museum is to create a harmonious balance between museum and context; where building and nature don’t compete or dominate but can work together.  For this reason we opted not to create a “object” type building but integrate a series of smaller buildings into the existing fabric, working with the “Genius Loci” of the site.

Traditional Village The program is distributed into a series of houses that are scattered onto the landscape similar to how a traditional Korean Villages are formed, considering orientation, views, topography.  The position of each mass creates two important spacial phenomena:  firstly the in-between spaces become the new public space of the museum, accommodating facilities such as the lobby, circulation and viewing platform; secondly these spaces act as openings to the surrounding engaging visitors with the amazing natural beauty.

Architectural Ingredients - PWFERRETTO